Pagina's

donderdag 10 april 2014

Italiaans veganistisch gerecht: Courgette met pasta

Ingrediënten en werkwijze voor 4-6 personen.

Halveer  3 dunne courgettes over de lengte en snij ze vervolgens in plakjes van een halve centimeter. Doe het in een mengkom en meng er 2 geperste knoflookteentjes en gemalen knoflook uit de molen over

Bak 2 gesnipperde rode uien in olijfolie. Doe het courgettemengsel er bij en bak mee tot de courgettestukjes slinken en zachter worden (ongeveer 10 minuten). Giet op het laatst een half pakje sojaroom erbij en een blikje doperwtjes en verhit het mee, maar laat het niet koken. 

Ondertussen kook je vezelrijke penne pasta, waar je na het gaarkoken olijfolie en 1 eetlepel Italiaanse kruiden door mengt. 
Lekker met kant en klare vegaballetjes, of zelfgemaakte bieten-bitterballetjes, of courgette-zonnepit-bitterballetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten