Pagina's

woensdag 8 mei 2013

Vegetarisch: Tomatencurrybloemkool met rozemarijnaardappeltjes uit de oven.



Ingrediënten en werkwijze voor 4 personen:

Oven voorverwarmen op 220 C.

Bloemkool aan roosjes snijden, wassen en in een ingevette lasagneschaal doen. Een pakje van 500ml. Passata/gezeefde tomaten er doorheen mengen en bestrooien met flink wat curry. Een gesnipperd uitje erdoorheen mengen. Een laagje water van circa 1 cm in de ovenschaal gieten. In het midden van de oven op een rooster plaatsen en de oven instellen op 45 minuten.

In een mengkom een pakje aardappelschijfjes (600 gram) mengen met een scheutje olijfolie, zeezout en ruimschoots gedroogde rozemarijn. Op een bakplaatje uitspreiden en de laatste 30 minuten naast de bloemkool in de oven schuiven.
Ondertussen om het kwartier even checken of er nog genoeg vocht bij de bloemkool zit en af en toe omscheppen om aanbranden te voorkomen. Indien nodig ook even de aardappelschijfjes omscheppen.

Lekker met groenteburgers, die de laatste 5 minuten meegewarmd worden in de oven. Bij de aardappeltjes smaakt ketchup en vegamayonaise lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten