Ingrediënten en werkwijze
voor 4 personen:
In een grote pan 250 gram eiermie
gaarkoken
3 stengels bleekselderij aan
stukjes snijden, 1 paksoi waarvan het
onderste deel zonder blad en het deel met blad gescheiden en gesneden, 2 tenen geperste
knoflook, 1 rode ui gesnipperd, stukje
gember geraspt of door knoflookpers geperst,
2theel. cayennepeper, stukje gerookte tofu van 100 gram allemaal in een scheutje arachideolie bakken. Omdat
het een kortere baktijd nodig heeft voeg je het blad
van de paksoi als laatste toe.
Voor de saus: in een steelpannetje 1
eetlepel pijnboompitten in 1 eetlepel arachideolie
lichtbruin bakken. Stukje gember en 1 teentje knoflook toevoegen en kort meebakken. Half potje tahin (sesampasta), 5 eetlepels ketjap, 1theel.
cayennepeper en zoveel gekookt water toevoegen
en met een garde doorroeren, totdat er een smeuïge substantie ontstaat zoals
bij satésaus. Proef of het goed smaakt, zo nodig meer ketjap en/of cayennepeper
toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten