Pagina's

woensdag 8 mei 2013

Vegetarisch: Gewokte groenten met eiermie en pittige sesamsaus



Ingrediënten en werkwijze voor 4 personen:

In een grote pan 250 gram eiermie gaarkoken

3 stengels bleekselderij aan stukjes snijden, 1 paksoi waarvan het onderste deel zonder blad en het deel met blad gescheiden en gesneden, 2 tenen geperste knoflook, 1 rode ui gesnipperd, stukje gember geraspt of door knoflookpers geperst, 2theel. cayennepeper, stukje gerookte tofu van 100 gram allemaal in een scheutje arachideolie bakken. Omdat het een kortere baktijd nodig heeft voeg je het blad van de paksoi als laatste toe.

Voor de saus: in een steelpannetje 1 eetlepel pijnboompitten in 1 eetlepel arachideolie lichtbruin bakken. Stukje gember en 1 teentje knoflook toevoegen en kort meebakken. Half potje tahin (sesampasta), 5 eetlepels ketjap, 1theel. cayennepeper en zoveel gekookt water toevoegen en met een garde doorroeren, totdat er een smeuïge substantie ontstaat zoals bij satésaus. Proef of het goed smaakt, zo nodig meer ketjap en/of cayennepeper toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten