Pagina's

vrijdag 15 februari 2013

Veganistische bolognesesaus met pasta


Ingrediënten voor 4 personen:
2 rode uien fijngesneden
3 teentjes knoflook aan plakjes gesneden
2 rode snackpaprika's aan reepjes gesneden
1 courgette aan blokjes gesneden
1 groot blikje tomatenpuree
2 pakjes vegetarische gehakt
3 flinke theelepels groentebouillonpoeder
250 gram organic volkorenpasta (natuurvoedingswinkel)
olijfolie
rucola

Water opzetten voor de pasta en als het kookt de pasta erbij doen, een theelepel groentebouillon en een scheutje olijfolie. Als het weer kookt, gas lager draaien en de klok op 9 minuten instellen.

Ondertussen hapjespan of hoge koekenpan verhitten met olijfolie. Als de olijfolie ribbelig oogt door de hitte, is deze op temperatuur en dan kun je de uien en de knoflook in de pan doen en al roerend bakken. Als de ui er glazig uitziet, dan de courgette en de paprika erbij doen. Goed roeren. Blikje tomatenpuree erbij doen en eenzelfde hoeveelheid water. (Gewoon het blikje vullen met water). En de overige twee theelepels groentebouillonpoeder erbij. Als het te droog wordt er een scheutje water bij doen. Op het laatst het vegetarische gehakt toevoegen en heel kort meebakken, anders brand het aan.

Als het goed is, is het roerbakken tegelijk klaar met de pasta. De pasta afgieten en er olijfolie doorroeren.
De pasta en het gehaktmengsel op een bord serveren met wat verse rucola erover.

Eet smakelijk!
Waarschijnlijk houd je over, dat is lekker voor de volgende dag in je lunchpauze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten