Pagina's

woensdag 13 februari 2013

Vegetarisch: Ovengerecht met aubergine, aardappel en lente-ui

Een supermakkelijke en heerlijke maaltijd met aubergine, aardappel, lente-ui, spinazie, groenteburger en veganistische mayonaise.

Voorbereiden: de oven op 220 C 10 minuten voorverwarmen.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 aubergine
500 gram diepvriesspinazie
aardappels naar behoefte
4 groenteburgers
4 lente-uien


Voor de veganistische mayonaise:
120 ml. arachideolie
60 ml soyamelk
1 klein teentje knoflook
1 flinke dessertlepel grove mosterd
gemalen zeezout 10 keer ( tien keer malen)
gemalen peper 10 keer
3 dessertlepels appelazijn

De aubergine en aardappel over de lengte door midden snijden en dan twee keer door midden. Dan krijg je acht partjes per geheel. De lente-uien over de lengte alleen even insnijden. De gesneden aubergines in een mengkom doen en mengen met olijfolie en Italiaanse kruiden van Verstegen. Uitspreiden op het bakblik (bedekt met bakpapier).
De aardappelstukjes in een pan met water doen, goed spoelen met water en dan het vocht goed deppen met keukenpapier. In een mengkom doen en besprenkelen met olijfolie en Italiaanse kruiden van Verstegen. Uitspreiden naast de aubergines op het bakblik.
De lente-ui alleen even inkepen over de lengte, er olijfolie over besprenkelen en naast de aardappels uitspreiden over het bakblik. Ca. 30 minuten in de oven bakken.

Ondertussen de spinazie in de magnetron of pan volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking garen.

De mayonaise: ik heb zo'n Magic Bullet en die werkt echt perfect (ik word niet gesponsord). De ingrediënten voor de mayonaise doe je in een mengkom en je mengt totdat de substantie stevig is en niet meer draait. Dan is de mayonaise goed.
De groenteburger ca. 5 minuten voor eindtijd bakken.

Na de oventijd, de lente-ui even uit zijn schilletje halen en aan stukjes snijden (dit gaat erg gemakkelijk) en over de aubergine draperen.

Op een bord serveren, zie foto.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten